IMG_4565 copia_pp.jpg

Elisabet Gimeno Aragón neix a Barcelona. Estudia cant amb Isabel Aragón i Ferrán Gimeno. Amb ells realitza el Postgrau en Interpretació Musical de la Universitat Ramon Llull i l' Escola Luthier de Música i Dansa. Obté Cum Laude com a nota final d’aquest Postgrau. Ha rebut classes magistrals d’Àngel Soler, Montserrat Figueras, Lynne Dawson i Sara Mingardo. També interpreta els papers de Primera Dama (Die Zauberflöte) i Musetta de (La Bohème) a la Barcelona Òpera Studio.

El seu àlbum debut és Soñando las playas (Ars Harmonica 237)  amb obres de Silvestre Revueltas, Óscar Esplá, Xavier Turull i Rodolfo Halffter.

Amb un repertori que va des de l’època medieval fins al segle XX ha actuat per tot l’estat espanyol: Música para Semana Santa de Valladolid, Tiana Antica, cicle Música i músics de Catalunya d’Euroconcert, XXII Festival Internacional de Música de Ripoll, Festival de Música Antiga de Barcelona, 30 minuts de música a l’Ateneu (Barcelona), Les 10 i 1 nits (Barcelona), XII Ciclo de Música de Cámara en la Universidad (Granada), Ciclo de Solistas de la Cátedra Manuel de Falla (Granada), entre d’altres. Ha gravat per Catalunya Música, Ràdio 4 i Barcelona Televisió.

Interessada pel mecanisme de la veu forma part de la línia de investigació coordinada per la Dra Begonya Torres de la Universitat de Barcelona. Aquest equip obtingué el Premi a la Millor Comunicació Lliure del IV Congrés del Col·legi de Logopedes de Catalunya amb el seu Estudi mitjançant electromiografia i ecografia dels patrons musculars en el cant. Un estudi preliminar. Igualment, aquest grup té varis articles editats en publicacions com ara: Revista de Investigaciones en Técnica Vocal  i Case Reports & Imaging Journal (Henry Publishing Group). D’altra banda, participa al llibre Vocalidades: La voz humana desde la interdisciplina (2019) de l’editorial Gitev.

Ha impartit diferents cursos i conferències sobre tècnica vocal i oratòria. És vicepresidenta de l’Associació Ple de Vida. Amb aquesta entitat ha organitzat i participat com a conferenciant a les Jornades Eines per a la gestió de les emocions a la Universitat de Barcelona, I Simposio Internacional online sobre las Emociones, Capacitació i educació emocional per a docents i Veu, escriptura i neuroeducació en la diversitat., entre d’altres. Tots aquests cursos han estat reconeguts pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Ha estat solista del Taller d’Estudis Medievals, formació especialitzada en cant gregorià i polifonia primitiva. Amb aquest ensemble té editats dos cd: Ave Præsul Barcinonae (La Mà de Guido) i Litúrgia de Santa Àgata (Anacrusi). Ha dirigit i coordinat la I Trobada de Música Antiga del Mercat Medieval de Capdepera (Mallorca).

És llicenciada en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona i obté el DEA a la mateixa universitat. És autora del llibre Máscara versus Apariencia. Caminos del deseo en El Público de García Lorca (Editorial PPU). Ha estat convidada a participar com a ponent al Colloque International Le Masque: une inquiétante étrangeté organitzat per la Université Jean Monnet de Saint-Etienne (França).

Ha creat l’escenografia de la conferència-concert Mariana de Pineda y la música de su época estrenada amb motiu del bicentenari del seu naixement i organitzada per l’Ajuntament de Granada.